Äitini teki näitä lapsuudessani wienerit nimellä. Ne maistuivat silloin hieman matalampana versiona yhtä lailla kuin nytkin.
150 g margariinia tai voita
6 dl vehnäjauhoja
50 g hiivaa
0,8 dl kylmää vettä tai maitoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
TÄYTE:
100 g voita
100 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Nypi rasva ja jauhot. Lisää sokeri. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää se jauho-rasvaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen taikinaa sekoittaen.
Hiero voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
Kauli kohottamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille täyte. Kiedo taikina rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Painele kehrät paperivuokiin.
Aina kehrien kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä 1-2 tuntia, viileämmässä useita tunteja. Elleivät kehrät kohoa riittävästi, ne repeilevät uunissa kypsyessään.
Voitele kehrät munalla, sirottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Voi näitä pitäisikin tehdä! Ihanan näköisiä.
VastaaPoistaVoi miten hyvää! 😊
VastaaPoistaMun mielestä on ihanaa leipoa juuri tuollaisia lapsuudesta tuttuja juttuja.
Mutta koskaan en saa mummujen ohjeilla ihan samanlaisia.. Puuhella kai teki osansa, ja se että juuri mummu teki ne. Lisämausteena rakkaus?😊❤
Sanopa muuta! Ei minullakaan tullut samanlaisia kuin mitä äitini niistä teki. Maukkaita kuitenkin :)
PoistaIhana, nostalginen resepti!
VastaaPoista