Hae tästä blogista

sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Mansikkajuustokakku



Kakkupohja

100 g voita
100 g Brunbergin tummaa suklaata
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhetta
puoli maustemittaa suolaa

Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja paloittele suklaa sekaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hiukan.

Vatkaa munat ja sokeri vain kevyesti. Lisää sekaan suklaaseos. Sekoita keskenään mantelijauhot ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 18 min tai 14 - 15 min. Pohja saa olla mutakakkumainen. Jäähdytä kakku kunnolla ennen moussen lisäämistä.

Mousse

500 g sulatettuja kotimaisia mansikoita (siivilöi liemi pois)

1tlk (2 dl)  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

300 g turkkilaista jogurttia

1 dl vatkattua vispikermaa

5 liivatelehteä

2 1/2 rkl limetin mehua

1dl tomusokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa vaniljakastike ja vispikerma vaahdoksi. Sekoita mansikkasose ja vaniljakastike sekä turkkilainen jogurtti ja tomusokeri keskenään. Lisää lopuksi vatkattu kerma. Kiehauta limetin mehu ja liuota pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti