Leivottua on tullut, vaikka postauksia ei tänne saakka ole päätynytkään. Nykyisin joutuu tekemään niin paljon töitä tietokoneella, joten olen säästellyt näitä itseni "kuluvia osia" ja jättänyt nämä ei niin pakolliset -tietsikkahommat vähemmälle. Ja voihan tätä blogin päivittämättömyyttä selittää kiireelläkin... Mutta joka tapauksessa, tiputtelen näitä päivityksiä hiljalleen, tosin ei lähelläkään reaaliaikaisina. 😃
Tässä kuitenkin tämän syksyn kakkusatoa: kiitos-kakku vadelmamousse-täytteellä.
Pohja:
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin. Vaahtoon lisätään kuivat aineet siivilän läpi.
Paistetaan 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla n. 30 - 45 min uunista ja kakun koosta riippuen.
Kostustus: Kostutin vaniljamaidolla, jossa reiluun desilitraan laktoositonta maitoa sekoitin 1 tl:n vaniljasokeria.
Täyte:
Vadelmamousse kahteen täyteväliin:
6 liivatelehteä
1 prk vispikermaa (2 dl)
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 prk rahkaa (200 g)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
Vadelmista tulleeseen nesteeseen liuotin liivatteet (n. 2 rkl)
Kokosin kakut irtopohjavuuan reunukseen reunakalvon avulla.
Koristeluun meni noin 4 dl vispikermaa ja vajaa puolipurkkia maitorahkaa tomusokerilla makeutettuna. Hieman jäi yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti