Hae tästä blogista

sunnuntai 23. elokuuta 2020

Kesäkurpitsa-sitruunakakku



Olen tehnyt muutaman kerran tätä tosi mehevää kakkua - suosittelen. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

1 pieni kesäkurpitsa (noin 4 dl karkeaa raastetta)
2 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ps (75 g) mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/2 tl soodaa
2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1/2 dl sitruunamehua


Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola, sitruunankuoriraaste ja sooda keskenään.
Sekoita kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon.
Lisää kuivat aineet vuorotellen rypsiöljyn kanssa.
Sekoita lopuksi joukkoon maito ja sitruunamehu.
Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 t 10 min. (Minulla meni noin 50 min).
Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Anna kakun vetäytyä puoli tuntia (riitti 15 - 20 min) ennen kuin kumoat sen vadille. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti