Tein pohjan tällä hyvällä, vähärasvaisella Täykkärin blogin ohjeella.
POHJA
½ tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
½ dl vehnäleseitä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
25 g margariinia
Yhdistä kuivat aineet, mutta vain pieni osa jauhoista. Lisää 42 asteinen vesi ja lisää sitten loput jauhot, vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini ja jätä taikina kohoamaan.
TÄYTE
2 tlk tonnikalapaloja
noin 1 dl silputtua tuoretta tilliä
2 dl kasvisrasvasekoitetta tai kevytkermaa
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä palat piirakkapohjalle. Silppua ja ripottele tilli tonnikalan päälle.
Sekoita kasvisrasvasekoite/kerma, mausteet ja kananmuna. Kaada seoa vuokaan ja kypsennä 225 asteen lämmössä noin 25 minuuttia (kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti