Teki pitkästä aikaa mieli tehdä donitseja lähestyvän vapun kunniaksi. Olen tehnyt tällä ohjeella donitseja aiemminkin. Alkuperäinen ohje on Suklaapossun blogista, mutta tässä hieman muokkaamani ohje.
½ dl öljyä (rypsiöljyä)
1 1/4 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
puolen (luomu)appelsiinin raastettu kuori (minulla oli niin iso, että puolikas riitti)
Kuorrutukseen:
maito- ja valkosuklaata
strösseleitä
Sekoita öljy, jogurtti, muna ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Sekoita, mutta älä vaivaa.
Voitele donitsivuoka ja pursota taikina koloihin. Käytin pursotukseen aivan tavallista muovipussia, jonka kulmaa leikkasin hieman auki. Leikkasin kulman liian suureksi, joten taikinaa tuli aukosta liikaa ja näin ollen sitä riitti vain 11 donitsiin. Yleensä tulee 12 kappaletta. Paista 200 asteen lämmössä noin 10 minuuttia. Kuorruta sulatetulla maito- tai valkosuklaalla.
Kumpi ompi parempi? Minun makuuni maitosuklaakuorrutus. 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti