Hae tästä blogista

tiistai 27. heinäkuuta 2021

Focaccia

Alkupeäinen ohje on Myllyn Paras-sivuilta. Omani tein pienillä muutoksilla. Annoksesta tulee yksi iso, melko paksu Focaccia-leipä.

½ pkt tuorehiivaa (25 g)
dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
tl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria, minulla oli sokeria
5 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n. 2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja


Pinnalle:
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
(1 rkl tuoretta yrttiä, esim. basilikaa tai persiljaa silputtuna, itse en laittanut)
1 tl mustapippuria
1 tl sitruunamehua, ohjeessa oli 1 rkl, olen tehnyt myös ilman sitruunamehua


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja tai sokeri. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille n. 25 x 30 cm kokoon. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset paitsi suola.  Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella. Voitele leipä oliiviöljysekoituksella. Koristele haluamallasi tavalla ja ripottele päälle sormisuolaa.

Paista leipää noin 10–15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Voitele heti oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan. (Tämän olen jättänyt joskun poiskin.) Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.

Alla vielä toisesta hiivapaketin puolikkaasta tehty leipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti