Hae tästä blogista

keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Mansikkakakkuja



Tämän kesän ensimmäisen mansikkakakun teko jäi niin loppukesään, että ei meinannut olla enää  kovinkaan mansikoita tarjolla. Koristeeksikin laitoin vadelmia! Tällä kertaa tein kakun kääretorttupohjaan. Leikkasin levyn kolmeen osaan. Kostutin hieman vaniljamaidolla ja levitin kuhunkin väliin kerma-rahkaseosta. Seoksessa on yksi 2 dl:n purkki vatkattua vispikermaa ja vajaa puoli purkkia maitorahkaa tomusokerilla makeutettuna. Seoksen päälle ladoin viipaloituja mansikoita, joita meni kaikenkaikkiaan kahteen väliin hieman vajaa puoli litraa. Mansikoiden päälle voi ripauttaa hieman sokeria. Pursotuksiin käytin  1 dl vaahdotettua kuohukermaa ja loput maitorahkasta. Näin siksi, että kuohukermaa jäi mustikkapiirakan leipomisesta. Muutenkin kakku tuli omaan kahvipöytään, joten koristelu on sen mukainen. 😉

Kääretortun pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria 

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, sekoita ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Paista 225 asteen lämmössä noin 7 minuuttia.

Tuossa löytyi kuvien seasta pari menneidenkin kesien mansikkakakun kuvaa, joten laitetaanpa nekin tähän samaan. Pohjana on kolmen munan täytekakkupohja. Täyte näihin on tehty samalla tyylillä kuin tämänpäiväiseen kääretorttupohjaiseen versioon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti