Hae tästä blogista

sunnuntai 8. elokuuta 2021

Oliiviöljy-sitruunakakku


Tarvitsin kakun, joka kestää kuljetusta, eikä hätkähdä tämän kesän helteistäkään. Valikoin oliiviöljy-sitruunakakun Soppa 365 ohjeen mukaisesti. Ja hyvä valinta olikin. Mukavan kuohkea ja helppo kuljettaa. 

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

½ tl suolaa

1½ dl mietoa oliiviöljyä

1½ dl maustamatonta jogurttia (Ohjeessa oli, että rasvaa 2 %. Minulla ei ollut tällaista, ihan normia)

½ dl sitruunamehua

2 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta (mielellään luomusitruuna)

1 kananmuna

Vuokaan, ohjeen mukaan näin:

1 rkl oliiviöljyä

1 dl mantelijauhetta.

mutta itse vuorasin sydänvuoan leivinpaperilla, jota en öljynnyt.

Taikinaa tuli sen verran, että jätin sitä pariin muffinssivuokaankin.

Pinnalle: tomusokeria


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat oliiviöljyllä ja jauhota ne mantelijauheella.

Sekoita sokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään.

Vatkaa toisessa kulhossa öljy, jogurtti, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä kananmuna kierrevatkaimella sekaisin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun pinta on paahtunut kevyesti.

Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti