2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
1½ dl mietoa oliiviöljyä
1½ dl maustamatonta jogurttia (Ohjeessa oli, että rasvaa 2 %. Minulla ei ollut tällaista, ihan normia)
½ dl sitruunamehua
2 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta (mielellään luomusitruuna)
1 kananmuna
Vuokaan, ohjeen mukaan näin:
1 rkl oliiviöljyä
1 dl mantelijauhetta.
mutta itse vuorasin sydänvuoan leivinpaperilla, jota en öljynnyt.
Taikinaa tuli sen verran, että jätin sitä pariin muffinssivuokaankin.
Pinnalle: tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat oliiviöljyllä ja jauhota ne mantelijauheella.
Sekoita sokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään.
Vatkaa toisessa kulhossa öljy, jogurtti, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä kananmuna kierrevatkaimella sekaisin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun pinta on paahtunut kevyesti.
Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti