Tein pääsiäiseksi suklaisen Pätkis-kahvikakun
Mimmin keittiön ohjeella. Halusin pitkulaisen muotoisen, joten käytin leipävuokaa. Päädyt leikkasin pois, jotta sain tasaisen kakun ja päällystin maitosuklaalla.
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3½ rkl Van Houten -kaakaota
150 g voita (tai margariinia)
2 dl kermaviiliä (tai maustamatonta jogurttia)
140 g Pätkis-pussi
3 munaa
Kuorrutus
n. 75 g Brunbergin maitosuklaata
50 g sulatettua voita
(Jos teet perinteisen muotoisen kahvikakun, kannattaa katsoa määrät Mimmin keittiön ohjeesta)
Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulatetun rasvan joukkoon ja sekoita. Pätkiksiä ei siis tarvitse sulattaa, saavat jäädä paloiksi. Lisää rasvan sekaan kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 - 60 minuuttia 175-asteessa alatasolla. Laitoin paistoajan liukuvaksi, koska yleensä paistan kahvikakkuja 45 minuuttia, mutta tuossa vaiheessa kakku oli vielä aivan raaka. Liekö johtunut vuuan muodosta, vai uudesta uunistani. Jouduin paistamaan kakkua yli tunnin. Tarkista kakun kypsyys joka tapauksessa tikulla. Varo kuitenkin paistamasta kakkua liian kuivaksikaan. Jäähdytä kakkua 5 - 10 min ja kumoa se sitten varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
💛Mukavaa pääsiäisen aikaa!💛
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti