Olen viime aikoina tykästynyt tähän Soppa365:sta löytämääni mustikka-ruisvispipuuroon.
1 l vettä
5 dl ruisjauhoja
5 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
1,75 - 2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon ruisjauhot. Lisää mustikat, sokeri ja suola. Itse laitoin vain 1,75 dl sokeria. Sekoita tasaiseksi.
Anna puuron turvota kattilassa kannen alla vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan aamuun. Pidä kattila viileässä.
Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella, noin 8 minuuttia. Erityisen hyvää oli mango-kermarahkan ja kirsikka-mansikka -jogurtin kanssa. Vaniljakastikekin on varmaankin sopiva kyytipoika.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti