Kuori
250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk (250 g) maitorahkaa
Nypi margariini, vehnäjauhot ja leivinjauhe ryynimäiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua kylmässä sen ajan, kun valmistat täytteen.
Täyte
Keitä 1 - 1½ dl puuroriisiä noin 5 dl vettä, johon on lisätty kasvisliemikuutio.
Ruskista 400 g nautajauhelihaa (10 %) yhden ison sipulin kera. Mausteeksi 1 tl aromisuolaa, 1 maustemitta valkopippuria. Sekoita sekaan yksi raaka kananmuna (voi laittaa kaksikin). Muistaakseni olen laittanut yhden tähän piirakkaversioon ja kaksi, jos olen tehnyt taikinasta pieniä pasteijoita. Kauli piirakka koko pellin kokoiseksi, levitä täyte vain puolella osaa taikinasta ja käännä toinen puoli "katoksi". Tilkitse reunat haarukan avulla. Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan muutamia reikiä haarukalla. Paista 225 asteen lämpötilassa noin 20 minuuttia.
Kuvassa taustalla näkyy perunasalaattia. Tuunasin valmissalaattia. Sekoitin neljään valmiiseen Forssan perunasalaattiin yhden omenan, yhden tuorekurkun ja kaksi pussia Atrian palvirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti