Hae tästä blogista

maanantai 9. tammikuuta 2023

Lohikierteet

 


Tein Herkkusuut-blogista löytämällä kinkkukierteiden ohjeella lohikierteitä. En kyllä saanut ohjeen mukaisesti 30 kierrettä, vaikka tein aika pieniä. Tosin kuvassa näyttävät isommilta. Tein näitä sekä ristiäisiin että viime kesänä olleisiin toisiin juhliin. Kesällä tehtyihin en laittanut tuorejuustoa ja sain perheeltä palautetta, että olivat kuivahkoja, joten lisäsin ristiäisissä tarjolla oleviin yhden rasia Valion kylmäsavulohituorejuustoa. Kala-allergisena kun pysty itse maistelemaan, niin laitoin varuilta päälle myös tahnaa, että eivät vaan olisi liian kuivia.

Lohikierteet n. 20 - 25 kpl

Pohjataikina:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunamuusijauhetta (tai 2dl perunahiutaleita)

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl Provencen yrttisekoitusta

125 g margariinia tai voita

2 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte, kesän kiekkoihin:

n. 150 g pilkottua lämminsavulohta

1 muna

(2 rkl tomaattiketsuppia)

2 dl juustoraastetta (Emmental)

Kaulin taikinan suorakulmion muotoiseksi. Ripottelin lohen pinnalla. Sekoitin raa'an kananmunan juustoraasteeseen ja laitoin seoksen pilkotun lohen päälle.


Täyte, ristiäisissä tarjoiltuihin kiekkoihin:
Kaulitun taikinan päälle levitin lisäksi rasian Valion kylmäsavulohituorejuustoa.


Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 30*90cm suuruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte tasaisesti ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Jätä saumapuoli pöytää vasten. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 1 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta palat pellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-18 minuuttia.




Tahna valmiiden kiekkojen päälle

1 - 1½ dl turkkilaista jogurttia
1 rasia (250 g) kylmäsavulohituorejuustoa
2 rkl tomaattipyreetä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti