Aikoinaan leivoin aina silloin tällöin karjalanpiirakoita, mutta sitten tuli kymmenien vuosien tauko. Pitikin ihan tosissaan palautella mieliin tämä taito viime kesänä. Ensimmäinen erä tuli liian tuimaa, joten jatkossa lisäsin puuroon suolaa. Meidän murteessa tuima tarkoittaa siis vähäsuolaista. Olen tosi hidas tekemään näitä, enkä hallitse sarjatuotantoa ollenkaan. Pulikoin aina yhden kuoren kerrallaan ja sitä rataa. Tällä ohjeella tulee noin 30 - 35 minun käsialalla tehtyä piirakkaa. Pakastin piirakat ilman paistoa. Juhlapäivänä paistettiin ja näin saatiin tarjolle uunituoreet piirakat.
Kuoritaikina
2 dl vettä
n. 1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Riisipuuro
3 dl vettä
3 dl riisiä
1½ l täysmaitoa
2 tl suolaa
1 muna raakana
Paisto pakasteesta otettaessa 250 asteen lämmössä noin 20 minuuttia. Voiteluun sulatettua voita.
Ihanan näköisiä! Juutuin tuohon "tuimaa" kohtaan ja ihmettelin miksi suolaa piti lisätä jos oli jo tuimaa. Mutta selvisihän se seuraavassa lauseessa :) Itse olen vain yhden kerran elämässäni tehnyt karjalanpiirakoita ja siitä on julmetusti aikaa. Pitäis varmaan kokeilla josko niitä vielä osais tehdä . Muistan vaan sen, että olivat hyviä .
VastaaPoista