Hae tästä blogista

maanantai 24. huhtikuuta 2023

Herkkupullat


Jaahas, varma kevään merkki: minulla tekee mieli näitä herkkupullia! On todella monta vuotta, kun näitä viimeksi tein, mutta jos näitä teen, teen aina keväisin. Harvoin, mutta hartaasti. 😊

Normi puolen litran taikinan (ei kardemummaa) toisesta puolesta tein näitä. Kaulitsin sopivan kokoiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Levitin Violan appelsiinituorejuustoa koko paketin kaulitun levyn päälle. Seuraavaksi ripottelin päälle pieneksi pilkottuja päärynäpaloja. Minulla oli säilykkeenä päärynänpuolikkaita (410 g/230 g). Koko purkki meni yhtä puolikasta lukuun ottamatta - se meni maistellessa. Toki tähän käy tuoreetkin päärynät, mutta joskus ne ovat sen verran kovia, että olen päätynyt säilykkeisiin. Tuoreita päärynöitä käytettäessä voi ripotella päälle noin 2 rkl sokeria. Päärynöiden päälle ripotellaan vielä noin 80 g rouhittua tummaa suklaata. Sitten vain kieritetään rullalle ja leikataan sopivan kokoisiksi kiekoiksi. Voidellaan munalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Normi pullan paisto lopuksi. Nam!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti