NAANLEIPÄ
Mietin, mitä tekisin noin 4-5 dl turkkilaista jogurttia. Päädyin tekemään naanleipiä Iltalehden ohjetta mukaillen sekä jogurtti-juustoskonsseja Koti & Keittiön ohjeella.
Naanleipä
2 dl vettä
2 dl turkkilaista jugurttia
1 kpl kuivahiivapussi
1 rkl hunajaa (itselläni ei ollut, joten laitoin hieman sokeria, noin 1 tl)
1 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Pinnalle:
vettä
seesaminsiemeniä
Paiston jälkeen:
50 g voisulaa (Itse jätin voisulan ja valkosipulin pois - valkosipuli on liian voimakas tuoksuinen pakasteeseen)
3 kpl valkosipulinkynttä
yrttejä, sormisuolaa
1. Sekoita kuivahiiva noin 3 dl vehnäjauhoja. Lämmitä vesi 42–45-asteiseksi, lisää joukkoon suola ja hunaja. Lisää se osa vehnäjauhoista, johon on sekoitettu kuivahiiva veden joukkoon. Lisää huoneen lämpöinen jugurtti ja jatka vehnäjauhojen lisäämistä. Vaivaa taikinaa hyvin käsin.
2. Jätä taikina kohoamaan liinan alle vähintään 30 minuutiksi.
3. Aseta uunin lämpötilaksi 250 astetta (kiertoilmauuni).
4. Lisää öljy taikinaan ja vaivaa taikinaa leivonta-alustalla. Tee taikinasta pötkö ja jaa taikina palloiksi, joko 4 tai 8 osaan, riippuen siitä haluatko isompia tai pienempiä leipäsiä. Paina taikinapallot litteäksi ja aseta ne leivinpaperin päälle ja liinan alle vielä 15 minuutiksi.
5. Ripottele leipien päälle siemenet ja vettä. (Itse laitoin jo tässä vaiheessa sormisuolan) Paista leipiä noin 5 minuuttia uunin keskitasolla.
6. Sulata voi ja raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Voit lisätä myös tuoreita yrttejä voisulaan. Voitele leivät runsaalla kädellä ja nautiskele joko sellaisenaan tai intialaisen ruuan lisukkeena.
SKONSSIT
n. 10 kpl
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita tai margariinia
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl juustoraastetta
1 dl vettä
Pinnalle:
4 rkl sulatettua voita tai margariinia (itse en voidellut)
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä rasva.
2. Sekoita joukkoon jogurtti, juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kauli taikina jauhotetulla tasolla paksuhkoksi levyksi. Paina muotilla tai juomalasilla taikinalevystä kiekkoja, jotka ovat halkaisijaltaan noin 7 cm.
4. Aseta taikinakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
5. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Sivele halutessasi kuumien skonssien pintaan rasvasulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti