Pohja:
125 g margariinia sulatettuna
1 dl pehmyttä kermaviiliä (Juustoportti)
1,25 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 mm suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
reilu 2 dl pehmyttä kermaviiliä (Juustoportti)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 rkl perunajauhoja (voi ehkä jättää tuoreissa mustikoissa pois)
2,5 dl mustikoita (enemmänkin saa olla, mutta minulla oli vain tämän verran tuoreita mustikoita)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Kaada taikina kevyesti voideltuun noin 25 cm piirakka- tai irtopohjavuokaan, levitä ja nosta taikinaa hieman reunoilla.
Tee täyte sekoittamalla kermaviilin joukkoon sokerit, muna ja perunajauhot. Kaada seos taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele mustikat päälle.
Laita piirakka uuniin. Paista 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat kauniin väriset eli noin 45 minuuttia. Jos käytät pakastemustikoita, seuraile paistoaikaa, että ei jää kovin hyllyväksi keskeltä.
Mustikkapiirakka on aina niin hyvää! Tein juuri mustikasta ja vadelmasta piirakkaa rahkatwistillä.
VastaaPoista