Hae tästä blogista

torstai 7. joulukuuta 2023

Itsenäisyyspäivän kakku

Minulla oli pakasteessa eräänlainen piirakkapohja ja ajattelin tehdä itsenäisyyspäiväksi siitä kakun, mutta kaikki ei mennyt ihan niin kuin kuvittelin. Oletin, että mousse on sen verran jämäkkää, että laitan sen kahden levyn väliin, mutta mitä vielä! Mousse lähti pullistelemaan välistä pitkin reunoja, koska minulla ei ollut reunakalvoja, eikä kakku ollut missään vuuassa. Niinpä ajatteli, että levitellään mousse sitten koko kakun päälle. Ohje on pakko kirjoittaa tänne muistiin, koska lapsenlapseni tykkäsi tästä todella paljon. 💖



Pohjana on siis tällainen piirakkapohja, jota kastelin aika reilusti vaalealla glögillä (Vajaa kahvikuppi per kerros). Liekö se tuonut banaaniin vivahtavan maun, koska tytär kyseli, onko kakussa banaania. Myös itse maistoin tuon vivahteen. Pohja ei ollut ihan yhtä suuri kuin ohjeesta tuleva, vaan olin käyttänyt osan jo muuhun tarkoitukseen. Tässä siis kaksi päällekkäin, välissä ja päällä moussea. Ohje mousseen on Juustoportin sivuilta.


Mustikkamousse:

2 liivatelehteä
200 g mustikoita
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
1 dl vaniljajogurttia

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät.
    Kuumenna mustikat kattilassa ja paseeraa ne sitten tiheän siivilän läpi.
  2. Itse sulatin valkosuklaan ja vatkasin kerman tässä välissä.
  3. Kaada mustikoista saatu seos takaisin kattilaan ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois.
  4. Lisää liivatteet kattilaan ja kiehauta mustikka-liivateseosta, kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet.
  5. Siirrä seos jäähtymään.
  6. Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa enintään 30 sekuntia kerralla, lämmityskertojen välissä hyvin sekoittaen.
  7. Vaahdota kerma.
  8. Sekoita mustikka-liivateseos kolmessa erässä valkosuklaan joukkoon.
  9. Sekoita suklaa-mustikkaseos vaniljajogurtin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti