Tein Pihlaja-marmeladista jouluisen kakun. Aluksi kakku tuntui makuuni liian makealta, mutta kyllähän tuo tuli syötyä. Itse en mielelläni tee liivatteellista päällystä, vaan yritän kiertää päällyksen aina jollain muulla tavoin. Niinpä levitin nytkin marmeladin suoraan purkista kakun pinnalle. Lisäsin sekaan punaista elintarvikeväriä punaisen värin korostamiseksi. Yritin tehdä ohuen kerroksen, mutta olisi saanut olla vieläkin ohuempi. Tai voihan olla, että valkosuklaan imelyys oli minun makuuni liikaa. Täytteenä mukailin Pullahiiren piparminttu-valkosuklaakakun ohjetta.
Pohja
175 g Kantolan kaurakeksejä murennettuna
75 g margariinia sulatettuna
Täyte
4 dl kuohu- tai vispikermaa vispattuna
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata sulatettuna
2 rkl vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin ½ dl tomusokeria
3 rkl Pihlaja-hilloa
Päälle Pihlaja-hilloa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Normaalisti olisin tehnyt vispikermalla, mutta jääkaapissa sattui olemaan kuohukermaa. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen noin 5 - 10 minuutin ajaksi. Sulata sillä aikaa suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Itse sulatan aina varovasti teflonkattilassa miedolla lämmöllä.
Vatkaa maustamaton tuorejuusto kulhossa. Lisää joukkoon tomusokeri sekä Pihlaja-hillo.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita hyvin ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi myös sulatettu valkosuklaa joukkoon.
Nostele kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon parissa erässä.
Päälle laitoin Pihlaja-hilloa, johon lisäsin punaista elintarvikeväriä. Koristeena Lidlistä ostettuja kookospalloja ja jouluisia suklaakoristeita.
Riittääkö 3 rkl hilloa täyttämään kakun pinnan.?
VastaaPoistaOlen kirjannut huonosti - korjaan ohjeeseen. Tuo 3 rkl menee täytteeseen ja päälle laitoin hilloa erikseen.
VastaaPoista