Hae tästä blogista

keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Mustikkakuivakakku


Yllätyksekseni huomasin helmikuun lopulla, että oli saavuttanut ykkössijan Parhaat ruokablogit -listalla. Ex tempore päätin eräänä iltana tarjota tämän kunniaksi työkavereille jotakin. En ollut varautunut leipomiseen, joten tein niillä raaka-aineilla, mitä kaapista löytyi, mustikkakuivakakun Meillä kotona -ohjeella. Käytin ruokakermaa, koska kevytkermaa ei sattunut olemaan ja jätin kardemumman pois, kuten minulla yleensäkin on tapana. Kardemumma on sen verran voimakas mauste, että se monesti kätkee muut maut, kuten oletettavasti olisi käynyt mustikan maullekin. Ja meidän perheenjäsenet eivät myöskään pidä kardemumman mausta. 
 

200 g margariinia tai voita
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl ruokakermaa (alkuperäisessä ohjeessa kevytkermaa)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
(2 tl kardemummaa, tämän jätin siis pois)
4 dl tuoreita tai pakastemustikoita

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (2−2,5 l). Sulata margariini ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, sulatettu margariini ja kuivat aineet. Kääntele mustikat nopeasti taikinaan, ettei taikina värjäydy. Itse otin suoraan mustikat pakasteesta ja sekoitin nopeasti. Kaada taikina vuokaan. 

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 45−60 minuuttia riippuen siitä, käytätkö pakaste- vai tuoreita mustikoita. Pakastemustikoilla paistoaika on pidempi. Paistoaika riippuu uunista. Itse en yleensä paista kakkuja kuin minimiajan, mutta nyt piti paistaa yli tunti. Johtui varmaankin jäisistä mustikoista. Seuraa kakun kypsymistä kokeilemalla tikulla. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta ruskistuu liikaa. Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.

Ikään kuin mustikkapiirakka eri muodossa! Tykkäsin 😋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti