Hae tästä blogista

keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Mustikkapiirakka


Tein tällä Terveellisempi mustikkapiirakka/Meillä kotona -ohjeella muuten, mutta laitoin vain ½ tl kardemummaa ja käytin tavallista sokeria. Toki kardemumman voi jättää kokonaankin pois, jos ei pidä sen mausta. Yllättävän hyvää, vaikka itse vierastan monissa leivonnaisissa banaania. Kyytipoikana on hyvä olla vaniljakastiketta.

POHJA:

2banaania (pieniä ja kypsiä)
2munaa
1 dlkaurahiutaleita
1 dlmantelijauhetta
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
2 tlkanelia
½ tlkardemummaa
PÄÄLLE
200 gmustikoita
MURUSEOS
1 dlkaurahiutaleita
1/2 dlruokosokeria, tavallinenkin käy
1/2 dlrypsiöljyä
1 rklvettä (tarvittaessa), itse en laittanut
  1. Soseuta banaanit monitoimikoneessa tai vaikka haarukalla, kuten minä tein. Lisää muut pohjan ainekset mustikoita lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija n. 18-20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Vuorasin myös reunat leivinpaperilla.
  3. Kaada mustikat päälle.
  4. Tee muruseos sekoittamalla ainesosat vettä lukuun ottamatta keskenään kulhossa, lisää tarvittaessa vesi  ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes haarukkaan ei tartu taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti