Tämä gluteeniton kinkkupiirakka on tehty mukaillen Himoleipurin ohjetta. Tein hänen ohjeensa pohjan 1,5-kertaisena, jolloin alla olevalla ohjeella tuli pellillinen piirakkaa.
Pohja
300 g margariinia
4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (minulla Semper Fin Mix)
3 dl riisijauhoja
1,5 dl juustoraastetta
3/4 dl kylmää vettä
Täyte
350 g ylikypsä palvikinkku palana kuutioituna (Kotimaista)
1 punainen paprika
10 - 15 cm purjoa
4 munaa
180 g ranskankermaa
½ pkt Viola valkosipuli tuorejuustoa (ei pakollinen, jos laitat vaikka juustoraastetta enemmän)
2 dl ruokakermaa
3/4 tl suolaa
1½ tl pippurisekoitusta
1 tl kuivattua persiljaa
150 g sinileima Emmental-juustoraastetta ja lisäksi raastoin 1 dl lisää Oltermannia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Nypi margariini jauhojen kanssa tasaiseksi muruksi. Lisää juustoraaste. Kaada lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kuutioi kinkku ja paprika. Hienonna purjosipuli. Sekoita kulhossa keskenään kinkku- ja paprikakuutiot, hienonnettu purjo sekä juustoraaste. Valmista toisessa kulhossa muna-kermaseos. Vatkaa vispilällä munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kermat, tuorejuusto, suola. persilja ja pippuriseos.
Painele taikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille ja reunoille (1 cm).
Levitä kinkkuseos pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos.
Paista uunin keskitasossa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti