Syksyllä sain leipoa 2-vuotissynttäreille osan tarjottavista. Kakkuna oli mansikkamoussekakkua. Moussen tein 1,5-kertaisena, josta tosin jäi ylimääräistä, mutta halusin kolme täyteväliä ihan reilulla täytteellä. Liivatteita laitoin 7,5.
Nämä muffinit eivät ulkonäöllään hurmaa, mutta ovat todella maukkaita. Vähän kuin pullan korvikkeita. Tein Kinuskissan kirjan ohjeella, mutta jätin kardemumman ja muskottipähkinän pois. Ohjeesta tulee yhdeksän kappaletta.
Taikina
1 muna
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl öljyä
3/4 dl maitoa
Täyte
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
1 rkl vettä
35 g voita
Koristelu
Tomusokerista ja keitetystä vedestä tehty sokerikuorrute
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen öljyn ja maidon kanssa.
Laita täyteaineet kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Lusikoi puolet taikinasta muffinssivuokiin. Laita päälle noin teelusikallinen kanelitäytettä ja sekoita hieman. Lisää taikinaa vielä päälle.
Laita loput kanelitäytteestä vaikkapa pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota spiraalin mallisesti muffinssin pinnalle.
Paista 180 asteessa 18 - 20 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä ja koristele sokerikuorrutteella.
**************************************************************************
Tein myös puoli annosta gluteenittomia mokkapaloja Himoleipurin ohjeella, mutta päällystin ne Valion kinuskikermaa käyttäen. Todella harmi, että kinuskikerma ei ole enää Valion valikoimissa, joten en kirjoita ohjetta tähän. Päällys nimittäin teki mokkapaloista todella herkulliset.
****************************************************************************
Yhtenä suolaisena tarjottavana oli tekemääni gluteenitonta kinkkupiirakkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti