Hae tästä blogista

torstai 6. kesäkuuta 2013

Mansikkamoussekakku ylioppilaalle


Pohjana on neljän munan pohja. Täytevälejä on kaksi. Kostutus 1½ dl Spriteä.

Mansikkamousse (alkuperäinen ohje Open Cáfen blogista).

6 liivatelehteä
1 prk vatkattua vispikermaa
1 prk Creme Fraichea (200 g)
1 prk rahkaa
1½ dl sokeria
2 dl mansikkasosetta, jonka tein soseuttamalla pakastemansikoita (valuta liika neste siivilän läpi ennen soseutusta)

Mansikoista tulleeseen nesteeseen liuotin liivatteet (n. 1½ rkl)

Mousse on aika vetelää, joten kannattaa pitää sitä hieman jääkaapissa jämäköitymässä ennen täyttöä.
Kokosin kakut irtopohjavuokaan reunakalvojen avulla.

Ruusujen pursotuksessa käytin laktoositonta vispikermaa. Vatkasin pari purkkia kermaa ja laitoin sekaan noin puoli purkkia rahkaa, jotta kerma kestäisi hellettä paremmin. Maustoin seoksen tomusokerilla. Otin osan vaahdosta erilleen ja värjäsin sen apteekista ostetulla jauhemaiselle sinisellä elintarvikevärillä. Pursotinpussiin vedin toisella pienellä pursottimella sinisen vanan sauman suuntaisesti ja muuten täytin pussin normivaahdolla. Pohjalla on ohut kerros kermavaahtorahkaa ennen ruusupursotusta. Lippu on sokerimassaa.

1 kommentti: