Hae tästä blogista

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Ylioppilaan konjakki-muropalat


Tein nämä itseasiassa konjakki-murokakun ohjeella. Vuokana oli muistaakseni 39 x 26 cm oleva piirakkavuoka.

Konjakki-muropalat

250 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl konjakkia

Kuorrute
5 dl tomusokeria
3½ rkl sulatettua margariinia
3 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
2 tl konjakkia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Lisää viimeiseksi konjakki varovasti sekoittaen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteen lämmössä, uunin alaosassa, noin 15 - 20 minuuttia.

Päällä olevat lyyrat olen tehnyt muotilla keltaisesta marsipaanista ja suhauttanut kultasuihketta pintaan. Kukat ovat sokerimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti