Hae tästä blogista

tiistai 29. heinäkuuta 2025

Suolaista ja makeaa valmistujaisiin

Kahden edellä olleen kakkupostauksen lisäksi tarjolla oli ruisnappeja, pitsapaloja, savuporopiirakkaa, lusikkaleipiä, konjakkimurokakkua ja banaanisuklaamuffinsseja. 


Ruisnapit olivat tosi suosittuja. Valkosipulilla maustettujen ruisnappien päälle laitoin maidolla nuoskistetun ruohosipulituorejuustorasian. Tuorejuuston päälle pyöräytin kolme puolikasta Snelmannin pepperoniviipaletta ja hieman salaatinlehteä. 

 
Savuporopiirakan pohjan tein Mimmin keittiön ohjeella

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl perunamuusijauhetta
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl kylmää vettä

Sekoita pohjan kuivat ainekset sekaisin, lisää rasvasula ja vesi ja puristele taikinaksi.


Täyte
1 punasipuli
noin puolet 150 g savupororouhepussista
150 g Emmental-raastepussi ei ihan kokonaan
3 munaa
1½ dl kermaa
1½ dl maitoa
n. ½ tl mustapippuria
päälle puolukoita

Hienonna sipuli ja kuullota se paistinpannulla pienessä öljytilkassa. Sekoita sipuli, savupororouhe ja juustoraaste.

Taputtele taikina veteen kostutetuin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita poroseos pohjan päälle.

Vatkaa kevyesti kananmunien rakenne rikki ja lisää sekaan kerma-maitoseos, johon olet lisännyt mustapippurin. Kaada seos täytteen päälle.

Ripottele jäiset puolukat piirakan pinnalle.

Paista poropiirakkaa uunissa 200 - 225 asteessa noin 30 minuuttia uunista riippuen.


Vadelmamarmeladilla täytettyjä lusikkaleipiä tein Valion ohjeella. Ohjeen mukaan piti tulla 30 kpl, mutta sain taikinasta reilusti yli 40 kappaletta!


Kahvikakkkuna oli konjakkimurokakku. Tämä ohje oli puolitettu lukuun ottamatta konjakin määrää.


Lisäksi oli tarjolla pienemmille vieraille banaani-suklaamuffinsseja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti