Hae tästä blogista

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Konjakki-murokakku


Tyhjentelin kameraa, ja sieltä löytyi erinäisiä julkaisemattomia leivonnaisia, kuten tämä konjakki-murokakku. Laitetaanpa sekin tänne - parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

250 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl konjakkia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Lisää viimeiseksi konjakki varovasti sekoittaen.

Voitele ja korppujauhota huolellisesti kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteen lämmössä, uunin alaosassa, noin 50 - 60 minuuttia. Seuraile pinnan ruskistumista ja peitä tarvittaessa.

Kakkua kannattaa paistaa riittävän kauan. Itse otin ensimmäisen kakun liian aikaisin pois, vaikka tikkuun ei tarttunut enää mitään ja kakku vaikutti kaikinpuolin kypsältä. Kakku jäi kuitenkin vuoan torveen kiinni, joten yritin paikata kakkua kaakaon makuisella kuorrutteella, mutta silloin konjakin maku hävisi kaakaon maun alle :(


Eipä muuta kuin uusi yritys eri vuokaan ja pitemmällä paistoajalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti