Hae tästä blogista

lauantai 16. elokuuta 2025

Kakku 1-vuotiaalle, nalle-pikkuleivät ja muitakin tarjottavia



Keväällä sain leipoa pienelle pojalle nalle-teemaiseen syntymäpäiväjuhlaan. Juhlat olivat kahdessa osassa, joten tein kaksi kakkua. Toisessa  on tumma, neljän munan, gluteeniton kakkupohja ja täytteenä mustaherukkamoussea. Koristeena olevat macaronssit tein ihan taitoa ylläpitääkseni, mutta näyttää taito hieman vuoden aikana ruostuneen... Nallet tein sokerimassasta. 


POHJA - pienensin tämän neljälle munalle ja vaihdoin jauhot Semperin Fin Mixiin.

6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaota
2 tl leivinjauhetta

Paistetaan 160 °C - 165 ° C lämpötilassa uunin alatasolla 30 - 45 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kypsyys tikulla. Tämä oli halkaisijaltaan n. 26 cm:n vuuassa.

TÄYTE

reilu 3 dl mustaherukoita blenderillä soseutetaan

400 g vaniljatuorejuustoa

4 dl vispikermaa vatkattuna

6 liivatetta

1½ dl sokeria

Kostutin 1½ dl vadelmamehua.


Päällä oli Brunbergin maitosuklaasta ja kuohukermasta tehty ganache. Määriä en tullut laittaneeksi ylös.

Toisena kakkuna oli kolmen munan mansikkamoussekakku. Pohjan ohje löytyy täältä ja täytteen täältä sillä muutoksella, että laitoin vain 5 liivatetta. Kostutus vaniljamaidolla.



Lisäksi tein tällaisia pikkuleipiä murotaikinasta. En kirjaa ohjetta, koska tuo tumma osa mielestäni oli liian voimakkaan makuinen. Ensin otin muotilla ympyröitä ja sitten tein noita osia erilaisten tyllien suuaukoilla. Idean näihin sain täältä. Silmät tein ihan tomusokerista ja vedestä. Mustat osat ovat Writing Icing Blackia.




Gluteenittomaksi leivonnaiseksi tein sitruunaruutuja Dan Sukkerin ohjeella. Maku oli todella voimakkaan sitruunainen ja palojen leikkaaminen siistireunaisiksi ei meinannut onnistua millään. Ja vastukset jatkuivat hieman ennen h-hetkeä. Koska maku oli voimakkaan sitruunainen, halusin lieventää sitä kermavaahdolla. No, sattuipa sitten sellainen kermapurkki, joka ei halunnut vatkautua. Ihan lirumaista tuli, vaikka kuinka kauan vatkasin. Onneksi ganachen teosta oli jäänyt kuohukermaa, joka pelasti tilanteen. Eipä muuta kuin reklamaation tekoon seuraavana päivänä. Olin ostanut kaksi kyseisen merkin kermapurkkia ja jo edellisenä päivänä ihmettelin, miksi kermavaahto ei ole tavallisen tanakkaa, sillä olin lorauttanut hieman siitä toisesta purkista sekaan toisen merkin kerman sekaan.


Tässä nämä minun tekeleeni. Pöydästä löytyi myös muita herkkuja! Ja lopuksi pyyhittiin suu! 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti