Keväällä sain leipoa pienelle pojalle nalle-teemaiseen syntymäpäiväjuhlaan. Juhlat olivat kahdessa osassa, joten tein kaksi kakkua. Toisessa on tumma, neljän munan, gluteeniton kakkupohja ja täytteenä mustaherukkamoussea. Koristeena olevat macaronssit tein ihan taitoa ylläpitääkseni, mutta näyttää taito hieman vuoden aikana ruostuneen... Nallet tein sokerimassasta.
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaota
2 tl leivinjauhetta
Paistetaan 160 °C - 165 ° C lämpötilassa uunin alatasolla 30 - 45 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kypsyys tikulla. Tämä oli halkaisijaltaan n. 26 cm:n vuuassa.
TÄYTE
reilu 3 dl mustaherukoita blenderillä soseutetaan
400 g vaniljatuorejuustoa
4 dl vispikermaa vatkattuna
6 liivatetta
1½ dl sokeria
Kostutin 1½ dl vadelmamehua.
Päällä oli Brunbergin maitosuklaasta ja kuohukermasta tehty ganache. Määriä en tullut laittaneeksi ylös.
Toisena kakkuna oli kolmen munan mansikkamoussekakku. Pohjan ohje löytyy täältä ja täytteen täältä sillä muutoksella, että laitoin vain 5 liivatetta. Kostutus vaniljamaidolla.
Gluteenittomaksi leivonnaiseksi tein sitruunaruutuja Dan Sukkerin ohjeella. Maku oli todella voimakkaan sitruunainen ja palojen leikkaaminen siistireunaisiksi ei meinannut onnistua millään. Ja vastukset jatkuivat hieman ennen h-hetkeä. Koska maku oli voimakkaan sitruunainen, halusin lieventää sitä kermavaahdolla. No, sattuipa sitten sellainen kermapurkki, joka ei halunnut vatkautua. Ihan lirumaista tuli, vaikka kuinka kauan vatkasin. Onneksi ganachen teosta oli jäänyt kuohukermaa, joka pelasti tilanteen. Eipä muuta kuin reklamaation tekoon seuraavana päivänä. Olin ostanut kaksi kyseisen merkin kermapurkkia ja jo edellisenä päivänä ihmettelin, miksi kermavaahto ei ole tavallisen tanakkaa, sillä olin lorauttanut hieman siitä toisesta purkista sekaan toisen merkin kerman sekaan.
Tässä nämä minun tekeleeni. Pöydästä löytyi myös muita herkkuja! Ja lopuksi pyyhittiin suu! 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti