Hae tästä blogista

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mustikkamuffinit


Kävin eilen katselemassa puolukoita, mutta kuinka ollakaan, löysin vielä pari desiä mustikoita, enkä raskinut jättää niitä metsään. Tekaisin pikaisesti muffineja 12 kappaletta. Alkuperäinen ohje löytyy Pirkan sivuilta.

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
reilu 2 dl mustikoita

Sekoita munat, sokeri, öljy ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele mustikat varovasti sekaan. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Koristele ennen tarjoilua tomusokerilla. Nämä eivät olleet ainakaan liian makeita, joten tomusokerihuntu ei todella haittaa. Alkuperäisessä ohjeessa oli kardemummaa, mutta jätin sen pois, koska arvelin, että se peittäisi liikaa mustikan makua, mutta toisaalta kyllä jäin jotakin terästystä kaipaamaan. Meinasin laittaa valkosuklaata, mutta se ikuisuusongelma tuli taas eteen: valkosuklaa kun ei ole laktoositonta. Seuraavalla kerralla kokeilen valkosuklaata. Tällä ohjeella saa nopeasti tarjottavaa, joten pitää jatkaa reseptin kehittelyä.

Itse laitan paperiset muffinssivuuat aina muffinssipelille, jolloin ne pysyvät hyvin kasassa.


1 kommentti: