Hae tästä blogista

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kinder-piirakka


Tein tämän piirakan jo keväämmällä, mutta kiireiden takia ohje jäi kirjoittamatta. Asia palautui mieleeni, kun löysin pakastimesta muutaman palan piirakkaa. Itse tykkään nauttia tämän suoraan pakastimesta kahvin kera. Ohjeen otin suurimmaksi osaksi Tarun Taikakakut-blogista, Kermaruusun blogista nappasin kuorrutteen.

Kinder-Piirakka (PELLILLINEN)

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata margariini. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:
200-250 g maitosuklaata sulatettuna
3 rkl öljyä

Sulata suklaa, sekoita öljy ja levitä kovettuneen kreemin päälle.

VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.

Koristelu: Valkoista suklaata 


2 kommenttia:

  1. Tämä on ihan parasta ja varsinkin kylmänä :) Jäisenä en ole vielä kokeillut, mutta olen kuullut, että moni tykkää tästä juuri niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liukenee mukavasti kuumaan kahviin ja menee kyllä ilman kahviakin!

      Poista