Tein illalla mansikoiden säilömisen ohessa mansikkakakun tuoreista mansikoista. Kakkuun tarvittavien mansikoiden määrää en valitettavasti osaa sanoa, mutta paljon... Työskentelin vähän niin kuin vasemmalla kädellä ja oikaisin muutamia työvaiheita, mutta herkullista tuli siitä huolimatta.
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/3 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Paista n. 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla reilu 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.
Jaoin kakun kolmeen osaan ja väleihin laitoin viipaloitujen mansikoiden lisäksi kiisselin ja kerman seosta.
Vaniljakiisseli
2 dl kevytkermaa
1 keltuainen
1 rkl Maizenaa
1/4 dl sokeria
Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä ja mausta kylmä kiisseli 2 tl vaniljasokeria.
Vatkaa 2 dl vispikermaa vaahdoksi ja yhdistä kiisseliin.
Kostutus
1 1/3 dl Juissin sitruuna-lime -mehua
Täytin välin ensin kiisseli-kermaseoksella ja päälle viipaloin tuoreita mansikoita. Kakun päällä olevat mansikat sivelin hyytelösokeripurkin kyljessä olevan ohjeen mukaisesti, mutta lientä tuli aivan liikaa. Vettä olisi riittänyt 1 dl vallan mainiosti.
Reunukset pursotin kerma-rahkaseoksella, jota jäi myös hieman yli, mutta yksi purkkikaan kermaa ei olisi riittänyt.
Pursotukset
4 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
5 rkl tomusokeria.
Uskomattoman hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti