Hae tästä blogista

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Spiraaliskonssit


Ohjeen otin Maku-lehdestä, mutta muuntelin sitä hieman ja tein skonsseista kasvisversioita.

POHJATAIKINA

4½ dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1- 2 tl Provence-yrttimausteseosta (1 tl)
1/4 tl suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
75 g sulatettua voita
1 muna


TÄYTE

1 punasipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 ps (150 g) pinaattia (pakaste)
2 rkl sinappia
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa
feta-juustoa
cheddar-juustoa

Valmista täyte. Kuullota pilkottuja sipuleita tilkassa öljyä. Lisää pinaatti ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta sinapilla, pippurilla ja suolalla. Jäähdytä.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää kermaviili, voisula ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi (noin 30 cm x 40 cm). Lievitä täyte. Kääri tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 2 cm:n paksuisia paloja.

Nostele palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti