Yleensä käytän paistokasaria ruokien valmistukseseen, mutta kun tiedän, että jälkikasvulla on käytössä vain paistinpannu, teen ohjeet siihen mitoitettuna.
Tässäpä ensimmäinen:
Yrttinen tonnikalapasta
Annoksesta syö pari kertaa kahdella tonnikalapurkilla isompikin mies, yhdestä tonnikalapurkista riittää kahdelle niukemmin syövälle.
Annoksesta syö pari kertaa kahdella tonnikalapurkilla isompikin mies, yhdestä tonnikalapurkista riittää kahdelle niukemmin syövälle.
3 dl gnocchi-pastaa
Keitä pasta väljässä vedessä pakkauksen ohjeen mukainen
aika, yleensä 11 minuuttia.
KASTIKE
1 sipuli
1 pullea valkosipulin kynsi tai pari pienempää
loraus öljyä (noin 1 rkl)
1 - 2 tlk tonnikalaa, kertaruualle riittää 1 tlk (itse
käytän ABBA-tonnikalaa öljyssä)
kolme reilua lorausta ketsuppia ( ½ - ¾ dl)
½ tl suolaa
¾ tl mustapippuria
1 tlk ( 2dl) Valion CREA-ruokakerma, kolme yrttiä
(halutessasi vot lisätä joko tuoretta tai kuivattua tilliä
tai persiljaa, alkuperäisessä ohjeessa oli myös 2 rkl kapriksia)
(PINNALLE raejuustoa)
Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Laita pastat
kiehuvaan veteen ja keitä noin 11 minuuttia. Kuullota sipuleita rasvassa pari
minuuttia. Lisää joukkoon valutetut tonnikalat. Pilko tonnikalat lastalla
painelemalla haluamasi kokoisiksi. Lisää suola ja pippuri. Lisää kerma ja
ketsuppi. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Valuta pasta. Voit syödä joko kastikkeen erillään tai
pastaan valmiiksi sekoitettuna. Lisukkeeksi sopii raejuusto.
Nakkiwokki
Tämä on tosi suosittu meidän perheessä nuorison keskuudessa. Kuvaakaan en ole ehtinyt napata, mutta korjataan tilanne aikanaan.
2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
Findus WOK-pakastevihannespussi
lähes koko nakkipaketti (300 g)
2 pkt currynmakuisia nuudeleita
Kastike
1/4 pientä kahvikuppia öljyä (noin 2 rkl)
1 rkl maissijauhoja
yhden nuudelipussin mausteet
1 tl soijakastiketta
Paista puserrettua valkosipulia ja wok-vihanneksia öljyssä noin 10 minuuttia (kunnes kasvikset ovat pehmeitä). Ota paistos syrjään ja siirry paistamaan pilkotut nakit. Keitä nuudelit, valuta lävikössä. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Yhdistä vihannekset, nakit nuudelit ja kastike. "Wokkaa" vielä viitisen minuuttia.
Ruskista broilerin fileet ja sipuli. Mausta. Lisää kerma ja laita pinnalle juustoraaste. Paista yksi tunti 200 asteen lämmössä.
Nakkiwokki
Tämä on tosi suosittu meidän perheessä nuorison keskuudessa. Kuvaakaan en ole ehtinyt napata, mutta korjataan tilanne aikanaan.
2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
Findus WOK-pakastevihannespussi
lähes koko nakkipaketti (300 g)
2 pkt currynmakuisia nuudeleita
Kastike
1/4 pientä kahvikuppia öljyä (noin 2 rkl)
1 rkl maissijauhoja
yhden nuudelipussin mausteet
1 tl soijakastiketta
Paista puserrettua valkosipulia ja wok-vihanneksia öljyssä noin 10 minuuttia (kunnes kasvikset ovat pehmeitä). Ota paistos syrjään ja siirry paistamaan pilkotut nakit. Keitä nuudelit, valuta lävikössä. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Yhdistä vihannekset, nakit nuudelit ja kastike. "Wokkaa" vielä viitisen minuuttia.
Chili con carne
Keitä 1 ½ dl riisiä
vedessä, johon laitat ½ kasvisliemikuutiota.
400 g nautajauhelihaa
sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 – 3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 tl chilijauhetta
(1 tl aromisuolaa tai ½ tl tavallista suolaa)
1 tlk kidneypapuja (420g / 240 g)
1 prk (2,5 dl) Valion CREA ruokakermaa, kolme sipulia (myös
Mustapekka tai kolme sipulia käy)
Ruskista jauheliha. Lisää loppu vaiheessa sipulit ja
valkosipuli. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyre, chilijauhe ja
aromisuola. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. HUUHDO pavut siivilässä.
Lisää ne sekä ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
Igorin pata meidän huushollin tapaan (3 – 4 annosta)
Pintamaustettu perhetilan broilerin sisäfilee 600 g (Atria),
myös Atria
Perhetilan 600g Broilerin Ohut Fileeleike Lempeä Guajillo-chili on hyvä
1 paprika tai suippopaprika suikaloituna
1 sipuli LOHKOINA
2 puristettua valkosipulin kynttä
30 g tomaattipyrettä (pakasta toinen puoli)
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
1 dl vettä
1 pieni prk (120g)
smetanaa
½ tl mustapippuria
pari reilua ruokalusikallista maustekurkkukuutioita purkista
Ruskista lihat molemmin puolin kuumalla pannulla tilkkasessa
öljyä. (noin 10 min, teho 4) Siirrä lihat uunivuokaan.
Kuullota pannussa sipulit ja paprikat, lisää joukkoon
tomaattipyree ja valkosipuli ja anna niidenkin lämmetä. Lisää sitten
vesi, smetana, mausteet ja kurkkukuutiot sekaan ja anna seoksen hautua muutama
minuutti. Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan. Kypsennä ruokaa n. 175
asteisessa uunissa n. ½ tuntia lihapalojen paksuudesta riippuen.
Keitä 3 dl Farfalle-pastaa lisukkeeksi.
Texmex-lihakastike
400 g rypsiporsaan maustamattomia suikaleita (HK)
3 tl Santa Marian original Taco spice mix –mausteseosta
½ tl suolaa
1 sipuli
loraus öljyä
1 prk (2,5 dl) Valion CREA ruokakermaa grillattu paprika
Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön noin 20 – 30 min ennen
ruskistamista. Pilko sipuli. Voit halutessasi ottaa lihoista ylimääräisen
läskin pois. Lorauta vähän öljyä paistinpannulle, paista suikaleet, lisää
loppuvaiheessa sipulit. Mausta lihat ja lisää ruokakerma. Hauduttamista voi
jatkaa toki paistinpannullakin, mutta itse kippaan seoksen uunivuokaan ja
haudutan 175 asteen uunissa noin ½ tuntia.
Keitä 3 dl pippuripastaa.
Jauheliha-minestronekeitto
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl Farfalle-pastaa
1 ps (180 g) suikalejuureksia
1 rkl pitsamaustetta
1 dl ketsuppia
(1 tl persiljaa)
400 g naudan jauhelihaa
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl aromisuolaa
Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio, pasta ja hetken
päästä (5 min) suikalejuurekset. Ruskista jauheliha ja mausta se
jauhelihamausteella ja aromisuolalla. Lisää keittoon ensin pitsamauste,
ketsuppi ja mahdollisesti persilja. Muutaman minuutin päästä lisää jauheliha.
Tarkista pakkauksesta pastan keittoaika.
Tämä on hyvää vaaleiden riisipiirakoiden ja
suolakurkkuviipaleiden kanssa.
Kasvissosekeitto
4 porkkanaa
3 perunaa
1 sipuli
pala kukkakaalia
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl Valion Crea Kolme juustoa -kermaa
½ tl rakuunaa
Pese, kuori ja paloittele porkkanat, perunat, sipuli ja kukkakaali. Lisää kiehuvaan veteen kasvikset ja kasvisliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma ja mausta rakuunalla. Kiehauta lopuksi.
Oli muuten hyvää - samettisen pehmeää!
Cannelonit
½ pkt canneloneja
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana raasteena
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
pari reilua lorausta ketsuppia
½ tl valkopippuria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 dl juustoraastetta
Päälle:
1 prk (2½ dl) ruoanvalmistuskermaa
1 prk tomaattimurskaa (yrttimaustettu)
noin 1 dl juustoraastetta (jos et laita juustoraastetta,
voit lisätä ihan vähän lusikan kärjellä suolaa esim. tomaattimurskaan.)
Tee ensin jauhelihakastike. Ruskista jauhelihat ja sipulit.
lisää muut aineet, paitsi vasta ihan lopuksi juustoraaste. Täytä putket
pienellä lusikalla ja aseta ne voidellulle uunivuoalle. Kaada päälle kerma ja
tomaattimurska. Sekoita vähän niitä siinä päällä. Halutessasi ripottele
pinnalle juustoraaste. Kypsennä 225 asteen lämmössä noin 20 – 30 minuuttia.
Italianpata
1/3 kattilaan vettä
1 kasvisliemikuutio
2,5 dl makaroneja
vihannessekoituspussi
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl aromisuolaa
(½ tl paprikaa)
Jauhelihakiusaus
½ pussia peruna-sipulisekoitusta tai kuorittuja perunoita +
sipuli
400 g naudan jauhelihaa
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl aromisuolaa
¾ tl paprikaa
½ tl mustapippuria
pari lorausta ketsuppia
1 rpk (2,5) dl Valio CREA ruokakermaa Mustapekka
Ruskista ja mausta jauheliha. Mikäli käytät itse
suikaloituja perunoita, kuullota sipuli jauhelihan yhteydessä. Laita vuokaan
perunat ja jauhelihaseos. Kaada päälle Valio Crea –kerma (Mustapekka).
Vähempikin kerma olisi riittänyt, mutta ei nyt kuitenkaan liian nesteistä
tullut. Mausteita sen sijaan oli ihan riittävästi!
Broilerikiusaus
Suikaloituja perunoita
600 g broilerin hunajamarinoituja fileitä ruskistettuina
1 sipuli
2 tl kuivattua persiljaa
1 tl pitsamaustetta
n. ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
pinnalle juustoraastetta
Broilerikiusaus
Suikaloituja perunoita
600 g broilerin hunajamarinoituja fileitä ruskistettuina
1 sipuli
2 tl kuivattua persiljaa
1 tl pitsamaustetta
n. ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
pinnalle juustoraastetta
Ruskista broilerin fileet ja sipuli. Mausta. Lisää kerma ja laita pinnalle juustoraaste. Paista yksi tunti 200 asteen lämmössä.
Tex-mex-makaronilaatikko
noin litra vettä, johon sekaan noin ¼ tl suolaa
2,5 dl makaronia (miellään täysjyvä tai tummaa)
Laita makaronit kiehuvaan veteen ja keitä noin 10 minuuttia.
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 tl chilijauhetta
1 tl Santa Marian Taco Spice Mix –mausteseosta
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl maustekurkkukuutioita
½ - 1 paprikaa pilkottuna
4 viipaletta Cheddar-juustoa pilkottuna
Ruskista jauheliha, anna sipulin ja paprikan kuullottua myös
seassa. Lisää muut paitsi Cheddar-viipaleet. Ne lisätään vasta lopuksi ja
sekoitetaan.
Munamaito:
4 dl maitoa
1 muna
¼ tl suolaa
Kaada vuokaan siivilöidyt makaronit. Sekoita jauhelihaseos
sekaan. Kaada päälle munamaito. Paista 200 -225 asteessa noin 30 – 40
minuuttia.
Jauhelihakastike pastalle
400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
1 tl aromisuolaa
1 tl jauhelihamaustetta
2 tl basilikaa
1 tl oreganoa
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl soijakastiketta
4 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
noin ¾ dl tomaattiketsuppia
Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli. Lisää
mausteet, vehnäjauhot ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää ketsuppi. Anna senkin
jälkeen hieman kiehua hiljalleen teholla 2 tai 3 noin 5 – 10
minuuttia.
Risotto
noin 1 rkl öljyä
1½ dl riisiä
vettä
kasivisliemikuutio
1 pss herne-maissi-paprikaa tai herne-maissi-porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 tl aromisuolaa
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
Kuullota riisiä öljyssä hetki. Lisää vettä ehkä noin kolme
desiä. Laita sekaan kasvisliemikuutio. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta
jauhelihaseos. Anna kiehua noin 10
minuuttia ennen kuin lisäät herne-maissi-paprika –seoksen. Anna riisin kiehua
miedolla lämmöllä yhteensä noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi jauheliha.
Piccola-kasvislasagne
1 – 2 rkl öljyä
1 pss suikalejuureksia (180 g)
1 punasipuli
1½ rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk Valion Crea-ruokakermaa, kolme yrttiä
1 dl juustoraastetta
¾ tl suolaa (voisi riittää ½ tl)
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl oreganoa
½ pss Täysjyvä Lasagne Piccoloa (200 g)
1 dl maitoa (mahdollisesti)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pehmitä kasviksia ja
sipulia muutama minuutti öljyssä. Sekoita joukkoon jauhot, vesi ja
kasvisliemikuutio. Anna kiehahtaa hiukan, että alkaa saostua. Lisää kerma,
juustoraaste ja mausteet. Pane RAAKA pasta uunivuokaan. Kaada kastike päälle ja
sekoita. Kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää
1 dl maitoa, jos näyttää kuivalta. Anna
ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen ennen tarjoilua.
Viktorian riisi
Muuten linkissä olevalla ohjeella, mutta en laittanut raastettua sitruunan kuorta.
Linkki ohjeeseen.
Valion ohje
Viktorian riisi
Muuten linkissä olevalla ohjeella, mutta en laittanut raastettua sitruunan kuorta.
Linkki ohjeeseen.
Soija-kasvispihvit
Valion ohje
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti