lauantai 12. syyskuuta 2015
Täytekakku mustaherukka-suklaamoussella
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 1/3 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Paista n. 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla reilu 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.
Jaoin kakun kolmeen osaan. Alimmaisessa välissä oli suklaamousse ja ylemmässä mustaherukkatäyte.
Kostutus:
1 1/3 dl Pirkan sekamehua (tässä mukana kivasti mustaherukkaa)
Suklaamousse
3 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Pirkan sekamehua
Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Lisää suklaa ja sekoita. Kuumenna mehu, puristele liivatteet ja liuota ne mehuun. Sekoita jäähtynyt liivate nauhana suklaaseokseen.
Mustaherukkamousse
1 prk (2 dl) vispikermaa
200 g vaniljan makuista maitorahkaa
0,5 dl tomusokeria
4-5-dl mustaherukoita, jotka soseutettuna ovat n. 2 dl
4 rkl Pirkan sekamehua
4 liivatetta
Valmista kuten suklaamousse. Mustaherukat soseutin sauvasekoittimella. Paseeraamalla olisi tietty saanut fiinimmän.
Suklaakinuski (Pirkka 12/2006)
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
100 g taloussuklaata
Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan hämmentäen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa (minä keitin n. viisi minuuttia). Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä. Anna jäähtyä hieman ja "kaada" kakun päälle.
Hyvä makuyhdistelmä. Yksinään mustaherukka olisi ollut liian kirpeää ja suklaa puolestaan liian tuhtia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi miten herkullisen näköinen! Nam!
VastaaPoista