perjantai 2. syyskuuta 2016
Pikainen mansikkakakku
Kesällä mansikoiden pakastuksen lomassa tein tällaisen pikaisen mansikkakakun. Lopputulokseen olin tyytyväinen. Pohjana edellisenä iltana tehty kolmen munan täytekakkupohja:
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin. Vaahtoon lisätään kuivat aineet siivilän läpi.
Paistetaan 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla n. 30 - 45 min uunista ja kakun koosta riippuen.
Halkaisin kakun kolmeen osaan.
Kostutin vaniljamaidolla, jossa 1 desilitraan maitoa sekoitin 1 tl:n vaniljasokeria.
Vatkasin 4 dl vispikermaa ja sekoitin joukkoon yhden maitorahkapurkin. Maustoin tomusokerilla. Tämä seos meni sekä kerrosten väliin, että kuorrutteeksi päälle. Siis ensin väleihin kerros kerma-rahkaa ja päälle mansikkaviipaleita riittävästi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti