sunnuntai 27. marraskuuta 2016
Appelsiini-mantelikakku
Tämäkin ohje on Kotilieden Leivonta-numerosta 2015.
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl pomeranssia
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl maitoa (tai mantelijuomaa)
Vaahdota rasva ja sokeria. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää appelsiinikuoriraasteen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteen lämmössa alatasolla noin 45 - 50 minuuttia.
Maku oli aika appelsiinin/pomeranssinen. Ehkä riittäisi laittaa 1 tl pomeranssia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti