Tein isänpäiväksi lakritsijuustokakkua. Ohjetta on hieman hankala kirjoittaa, sillä salmiakkisuklaan sulatus epäonnistui, kuten useasti aiemminkin. Se kokkaroitui. Murensin sen hienojakoisemmaksi ja ei muuta kuin kakkuun. Lopputulos oli hyvä, vaikka ei kakusta mallin mukaista tullutkaan. Luulen, että tässä tapauksessa epäonnistuminen oli ihan paikallaan. En kuitenkaan voi ohjata muita moiseen tekoon, joten vilkaise onnistunut versio blogista Talossa no 23.
Laitan kuitenkin itse käyttämäni aineet muistiin. Jätin sitruunamehun pois ja käytin kaksi rasiaa lakritsituorejuustoa. Keksitkin vaihdoin.
Pohja
200 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 rkl vettä
2 rasiaa lakritsituorejuustoa
100g Fazerin salmiakkisuklaata
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Murskaa keksit, sekoita sulatettu margariini keksimurun sekaan. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytän myös reunakalvoa.
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Nuoskista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon.
Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen.
Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-kerman sekaan ja sekoita kunnolla.
Sulata suklaa vesihauteessa. Jos haluat kokkareisen, kokeile vaan kattilassa suoraan, kuten minä tein ;) Kaikki omalla vastuullaan!
Ihana kakku! :p Itsekin juuri postailin lakukakun- ohjeen. Tuo tuorejuusto on kiva uutuus! :)
VastaaPoistaHyvältä tuo näyttää, ja varmasti maistuukin!
VastaaPoistaKuulostaapa herkulliselta! :)
VastaaPoista