Hae tästä blogista

lauantai 14. tammikuuta 2017

Suklainen juustokakku


Tein tämän jo syksyllä, mutta en vaan muka ehtinyt kirjoittamaan ohjetta. Ohje on Kotilieden leivontanumerosta 2014. Tämä sijoittui sijalle 6 jouluisessa leivontakilpailussa. Itselläni jäi päällys turhan kovaksi ja siihen tuli vaaleita laikkuja.

POHJA

1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl mannasuurimoita
½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
120 g pehmeää voita

TÄYTE

2 munaa
3/4 dl sokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl maustamatonta jogurttia
yhden sitruunan raastettu kuori
100 g tummaa suklaata

KUORRUTE

100 g tummaa suklaata
2 rkl siirappia
40 g voita

Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Nypi joukkoon voi. Painele taikina vuokaan. Tee haarukalla muutamia pistoja pohjataikinaan ja paista 150 asteessa 15 minuuttia.

Sekoita muut täytteen aineet paitsi suklaa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Kaada esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista noin 45 minuuttia tai siihen saakka kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku.

Mittaa kuorrutteen ainekset pieneen kattilaan ja sulata vesihauteessa. Kaada kuorrute kakun pinnalle.



3 kommenttia:

  1. Mulla on kans tämä ohje jemmattuna jonnekin. En tosin oo saanu aikaseks kokeilla.
    Näyttää hyvältä! Mitä mieltä oot ohjeesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotin hieman erilaista kakkua rakenteeltaan lehdessä olleen kuvan perusteella. En tiedä, mistä johtui, mutta päällys oli minulla liian kovaa. Maku oli ihan kohtalaisen jees, vaikka aluksi mannaryynit vähän oudoksutti. Tuskin kuitenkaan teen uudelleen. Syötyä kyllä tuli!

      Poista