Hae tästä blogista

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kasvispiirakka


Muokkasin hieman Täykkärin alkuperäistä ohjetta. Tein pyöreään piirakkavuokaan.

Pohja
½ tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
½ dl vehnäleseitä
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl vettä 
25 g margariinia 

Yhdistä kuivat aineet, mutta vain pieni osa jauhoista. Lisää 42 asteinen vesi ja lisää sitten loput jauhot, vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini ja jätä taikina kohoamaan.

Kasvistäyte

noin 10 cm suippopaprikaa
parsakaalia (keitin etukäteen, noin puolet ostetusta kokonaisuudesta)
2 porkkanaa karkeaksi raastettuna
1 sipulia
1 valkosipulin kynsi 
öljyä 
3/4 tl suolaa
1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulateuustoa
2 kananmunaa

Suikaloi kasvikset. Paista kasvikset öljyssä paistinpannulla. Lisää suola. Sammuta levy ja lisää paloiteltu juusto, sekoittele, kunnes vähän sulaa. Sekoita munat ja lisää kasvisten sekaan.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle. Paista 225 °C vajaa 20 minuuttia.

Alkuperäinen ohje on kuulema ollut joskus Koskenlaskijan paketissa.


Onnistunut kasvispiirakka. Jonkun mielestä voi olla liian viherpippurinen, mutta itse tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti