Tein viime viikon lopulla kaksi mansikkaista suklaakakkua Suklaapossun ohjetta mukaillen. Paistamisen kanssa oli ongelmia. Paistoin ensimmäistä (alempaa) versiota 15 minuuttia pitempään kuin ohjeessa oli, ja siitä huolimatta kakku jäi mielestäni liian raa´aksi keskeltä. Toista paistoin varmaankin 25 minuuttia pitempään kuin ohjeessa, ja se sitten tarttui vuuan reunaan! Luulen, että vuoat olivat tässä osasyyllisiä, sillä yleensä en tee näissä suklaakkuja, mutta koonsa puolesta valitsen nyt ne. Halkaisijaltaan noin 22 cm. Mietin myös sitä, että olisiko ollut viisasta myös korppujauhottaa vuoat. Jätin tekemättä, sillä ajattelin alunperin tehdä molemmat "nakukakuksi". Alemman popsimme omalla porukalla synttärien kunniaksi ja ylempi meni kiitoskakuksi.
En ole aiemmin tehnyt mansikkakakkua suklaapohjaan, ja hieman epäillen aloitin nytkin, mutta lopputulos oli mitä maukkain. Ei liian imelä.
Tässä vielä linkki Suklaaposuun blogiin, joka kannatta lukaista vinkkeineen.
Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna (Brunberg)
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1½ dl ranskankermaa
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa varovasti välillä sekoittaen. Itse sekoitin liedellä miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 22 cm irtopohjavuokaan ja paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Itse siis sain paistaa paljon pitempään. Paistoin alatasolla. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta alkaa palamaan. Anna jäähtyä kunnolla ja jaa kolmeen osaan.
Väliin ja päälle:
Tekemäni täyte poikkeaa hieman Suklaapossun ohjeesta.
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 3/4 dl tomusokeria
VAJAA ½ dl vaniljakreemijauhetta (Dr. Oetker)
reilu 1 litra tuoreita mansikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä tomusokeria ja jatka vatkaamista vielä n. 1 minuuttia. Jos haluat täytteestä hieman paksumpaa, lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta. Ensimmäiseen versioon lisäsin ½ dl ja tuli aivan tönkköä. Täytä välit täytteellä (myös kakun päällinen) ja asettele täytteen päälle mansikkaviipaleet.
Toiseen vispasin 4 dl vispikermaa reunoille ja koristelin Candy Meltseillä tehdyillä perhosilla.
Ohjeessa käskettiin nauttia aika heti, etteivät "nakuversiossa" kuiva reunat. Meillä kakkua riitti pariksi, kolmeksi päiväksi ja kakku vaan parani päivien saatossa!
Ihanalta näyttää! :)
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä kakkuja!
VastaaPoistaJoskus menee paistoajat ihan hassusti.. Mutta hyvän näköiset kaakut sait!