Hae tästä blogista

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Suklaa-tryffelikakku


Lukaisin alkuperäisen VillaNannan ohjeen väärin, mutta kirjoitan tähän kuitenkin tavan, jolla minä tein. Jatkossakin aion tehdä tällä "väärällä" ohjeella.

3/4 dl sokeria
2 munaa
½ dl vehnäjauhoja
½ dl Van Houten kaakaota
1 tl leivinjauhetta
½ dl kylmää, vahvaa kahvia

Täyte:
4 dl kuohukermaa vatkattuna
n. 330 g Fazerin tummaa suklaata

Päälle:
kaakaota
tomusokeria

Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi kahvi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Minun vuokani halkaisija oli noin 20 cm. Paista uunin keskitasolla 220 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Alkuperäiseen ohjeeseen ei siis kuulunut kahvia pohjaan, joten pohjasta tulee tosi pehmeä, jopa hauras. Irrota siis varovasti.

Anna pohjan jäähtyä, pese vuoka, pane pohja takaisin ja reunusta vuoka reunakalvolla. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa varovasti kermaan ja kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Itse annoin olla yön yli. Irrota vuoka ja päällystä kakku kaakaojauheella siivilän läpi. Leikkaa muutaman sentin paksuisia suiroja leivinpaperista, pane ne varovasti kakun päälle ja ripottele tomusokeria siivilän läpi.



1 kommentti:

  1. Ompa herkullisen näköinen kakku, ja tuo raitakoristelu on upea! :D Miten yksinkertaisilla konsteilla voikin saada näyttävän ulkonäön! Aivan ihana ♥

    VastaaPoista