Hae tästä blogista

tiistai 1. toukokuuta 2018

Irish cream -kakku


Tämä on todella herkullista! Ohjeena käytin Valion ohjetta, mutta päällyksen tein erilaisen.

POHJA 

1 pötkö Dominoita (175 g)
50 g sulatettua margariinia

TÄYTE
3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa (minulla oli 2,5 dl)
2 rkl vahvaa kahvia
¾ dl fariinisokeria

Hienonna keksit täytteineen. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Levitä keksimuru leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytän vuossa myös reunakalvoja.

Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Laita rahka kulhoon.

Kuumenna kahvi ja fariinisokeri kiehuvaksi. Sulata valutetut liivatteet kuumaan kahvi-sokeriseokseen. Vatkaa seos ohuena nauhana rahkan sekaan.

Nostele täytteen joukkoon lopuksi kermavaahto.

Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen päällyksen laittamista.

PÄÄLLYS
3 liivatetta
3 dl maitoa
1 dl Dumle-kaakaota
3/4 dl sokeria
1 tl pikakahvijauhetta

Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä. Sekoita kattilassa maito, sokeri, pikakahvijauhe ja kaakao. Kuumenna seos kiehuvaksi, ota liedeltä ja lisää puristellut liivatteet joukkoon. Anna seoksen hieman jäähtyä kylmässä vesihauteessa, ja kaada/lusikoi kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Jatka kakun hyydyttämistä vielä noin 4 tuntia, mielellään yön yli.

Vihreä koriste on tehty sokermassasta, "tabletit" ovat karkkeja. Valkoiset karkit sulivat ikävästi hyvin pian. Pullo on ihan aito lasipullo, jonka pohjaan sulattelin valkosuklaata, jotta pysyi paremmin paikoillaan. Tosin melko heti se kannatti turvallisuussyistä poistaa. 

Tällä ohjeella voisi tehdä suorakulmion muotoiseen reunavuokaan myös annospaloiksi leikattavan kakun, sillä leikkauspinta on tosi siisti.


2 kommenttia: