Hae tästä blogista

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Suolaiset "kiekot"

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
n. 2 dl ruisjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
1 kananmuna

Täyte:
Meetwurstia
Emmental-mozzarella -juustoraastetta
n. 1 - 2 dl tomaattisosetta
1 rkl kuivattua oreganoa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää öljy jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.  Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. (Taikinasta tuli pehmeää, ehkä liiankin, eikä kyllä minulla irronut käsistä, kulhosta puhumattakaan.) Anna taikinan kohota leivinliinan alla tunnin ajan.

Pilko meetwurstit. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä kahdessa erässä puustit. Kauli taikina ohueksi levyksi, levitä päälle tomaattisose, meetwursti ja juusto. Ripottele oreganoa pinnalle. Toisesta levystä jätin meetwurstin pois. Taikina oli niin pehmeää, että sen saanut siitä korvapuustin muotoisia, joten tuli kiekkoja ohjeesta poiketen. Kohota kiekot liinalla peitettyinä  noin 20 minuuttia. Voitele kohonneet kiekot munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista kiekkoja 225 asteessa 10-12 minuuttia.

1 kommentti: