Hae tästä blogista

maanantai 5. heinäkuuta 2021

Raparperipiirakka


Tämä on luotto-ohjeeni ja voisin popsia tällä ohjeella tehtyjä marja- ja raparperipiirakoita loputtomiin.

Huuhdo, kuori ja pilko ensin raparperit. Lisää sekaan hieman sokeria.

POHJA
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina lopuksi käsin siten, että saat siitä irtoavan "pallon". Levittele voideltuun vuokaan myös reunoille asti.

TÄYTE

raparperinpaloja reilu ½ litraa

1 prk (200 g) kermaviiliä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Levittele pohjan päälle raparperinpalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos raparperinpalojen päälle.

Paista 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti