Vadelmainen suklaakakku
4½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kermaa
3 munaa
150 g margariinia sulatettuna
1- 1½ dl vadelmahilloa
1 dl vahvaa kahvia
Kuorrutus:
75 g tummaa suklaata
50 g sulatettua margariinia
½ dl vadelmahilloa
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata margariini. Anna sen jäähtyä. Lisää kerma jäähtyneeseen margariiniin. Riko munien rakenne, lisää margariinikermaseos siihen. Sen jälkeen lisää sekoitetut kuivat aineet, kahvi ja vadelmahillo. Paista voidellussa, korppujauhotetussa vuuassa 175 ° C:n lämpötilassa n. 50 min. Anna jäähtyä ennen kumoamista noin 10 min ja tee kuorrutus.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja vadelmahillo.
Taikinasta tuli aika löysä, ehkä voisi laittaa jauhoja ½ dl enemmänkin, jos vadelmahilloa on 1½ dl niin kuin minulla oli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti