Hae tästä blogista

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Paholaisen piirakka

Pääsiäistä odotellessa!


Monessa blogissa on kehuttu tätä Paholaisen piirakkaa, joten päätin kokeilla. Puolesta pellistä tein muotilla pupuja näin pääsiäisen lähestyessä. Pupun turkiksi ripottelin kookoshiutaleita. Mielestäni kookoshiutaleet sopivat makuuni jopa paremmin. Ensi kerralla en varmaankaan ripottele mariannerouhetta suoraan pellille, sillä piirakka ei irronnut kunnolla leivinpaperista. Jäi "tahmaisesti" kiinni paperiin. Voin muiden tapaan allekirjoittaa ohjeen herkullisuuden. Alkuperäisen ohjeen otin Kermaruusulta.

Paholaisen piirakka

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
Sekoita keskenään.


50 g margariinia sulatettuna
2½ dl vettä
Lisää kuiviin aineisiin vatkaten 2 min.


3 kananmunaa
Lisää, vatkaa 2 min.


Ripottele pellille mariannerouhetta. Kaada taikina päälle.
Paista 200 ° C noin 20 min.


Kuorrutus:
7 dl tomusokeria
70 g margariinia sulatettuna
4 rkl maitoa (lisäsin tarpeen mukaan)
2 tl vaniljasokeria

Päälle mariannerouhetta tai kookoshiutaleita.

1 kommentti:

  1. Hyvää piirakkaa, mutten myöskään tykkää siitä tahmeasta pohjasta. olenkin sittenmmin laittanut crushin taikinaan ja toimii paljon paremmin.

    VastaaPoista