Ohje mukailee Pionilaakson ohjetta.
Pohja
reilu pötkö Domino-keksejä (yksi kokonainen ja kolme keksiä toisesta pötköstä)
50 g voisulaa
Täyte
2 prk Flora Vispiä
2/3 Pirkan appelsiininmakuisesta tuorejuustorasiasta
1 levy Brunbergin laktoositonta suklaata
5 liivatetta
2 rkl kahvia
½ dl sokeria
Kiille
4 dl maitoa
1 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaota
4 liivatetta
Koristeet
Kukat marsipaania, keskustassa hedelmäisiä Mentos-irtokarkkeja
Lehdet sokerimassaa
Pääsiäismunat irtokarkkeja
Murenna keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele murska leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sulata suklaa, anna jäähtyä. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Tässä välissä otin vaahdosta erilleen pari desiä koristeluun. Vatkaa vaahdon joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa. Lisää sokeri. Kuumenna kahvi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna hyytyä kunnolla ennenkuin laitat kiilteen (esim. yön yli).
Sekoita maito, sokeri ja kaakao. Kuumenna seos ja lisää puristellut liivatteet joukkoon. Anna hieman jäähtyä, ja kaada/lusikoi kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle.
Onpas kivan näköinen pääsiäiskakku =o)
VastaaPoistaOnpa sulla ihania kakkuja! Herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaMulla on sikäli sama tilanne kuin sulla, että lapseni eivät voi sietää marsipaania sen paremmin kuin vaahtokarkkikuorrutettakaan, joten kerma on se paras ratkaisu. Alan vasta päästä jyvälle niistä monista eri koristelutavoista, joten harjoittelen, harjoittelen... Ja lapsilla riittää vaatimuksia, nyt toivotaan merirosva ja teletappi-kakkuja. Kunhan ehdin... ;)
Kai sopii että linkitän sivusi?
Mukavaa pääsiäisen jatkoa!
Kiitos kommenteista :) Tottahan minut saa linkittää.
VastaaPoista