Hae tästä blogista

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Cappuccino-kahvikakku






5 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vanilliinisokeria
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
1 prk (150 g) Creme Fraichea
3 munaa
150 g sulatettua margariinia
2 dl kuumaa vettä, johon on sekoitettu 5 rkl cappuccinojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja Creme Fraiche jäähtyneen margariinin sekaan. Lisää tämä kuivien aineiden joukkoon. Lopuksi lisää jäähtynyt cappuccinojuoma.

Kakku paistetaan alimmalla tasolla 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia uunista riippuen. Monesti otan pois jo 45 minuutin jälkeen, jos olen todennut kakun tikulla kokeilemalla kypsäksi.

Valitettavasti en tullut mitanneeksi, paljonko laitoin tomusokeria, sillä tein kuorrutuksen näppituntumalla. Tomusokerin sekaan panin 3 rkl cappucinojauhetta ja 2 rkl appelsiinituoremehua. Pinnalle ripottelin Marianne Crushia, joka mielestäni täydensi makua mukavasti.

2 kommenttia:

  1. Onpas mehevän ja herkullisen näköinen kakku! Tätä voisin kokeilla kun seuraavan kerran tarvin kuivakakkua.

    VastaaPoista
  2. Niinkö :D Kiva kuulla jos niin! Kiitokset :>

    OI miten ihanannäköinen kakku, NAMMM! Menee kokeilulistalleni ehdottomasti : )

    VastaaPoista