Tässäpä tämä sitruunakakun ohje tulee, vaikka leivoin sen jo pääsiäisen aikaan. Tämä on tosi hyvä ja murea ohje. Ainoa heikkous on se, että vaikka kuinka voitelen vuoan, kakku tahtoo jäädä joka kerta osittain vuokaan kiinni. Kannattaa olla tämän suhteen huolellinen ja antaa kakun jäähtyä kunnolla. Senpä takia paikkailen tuotostani aina tällä kuorrutteella. Kakku ei sitä itsessään kaipaile, pelkkä tomusokerihuntu riittäisi. Kakussa on ainesta juhlapöytäänkin.
200 g voita tai marg.
2 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
3 munaa
2 tl sitruunankuoriraastetta ( käytännössä yhden sitruunan kuoriraaste)
½ dl sitruunamehua (itse laitoin koko sitruunan mehun, koska ei sitä paljon yli jäänyt)
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
50 g sulatettua voita
noin 4 dl tomusokeria
3 rkl appelsiinimehua
Vaahdota keskenään rasva, sokeri ja perunajauhot. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu. Sitten vehnäjauho-leivinjauhe-vanilliinisokeriseos siivilän läpi.
Paista 175 asteen lämmössä alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti