Hae tästä blogista

maanantai 21. toukokuuta 2012

Ensimmäiset korkokengät


... niin tytölle kuin äidillekin - materiaali on vain eri. Meidän rippikoululainen osti itselleen rippijuhliin pinkit korkokengät, mikä innoitti minut kokeilemaan korkokenkien tekoa sokerimassasta.
 

Tässä kävi niin kuin monessa muussakin asiassa, että tahto meni taidon edelle, mutta niinhän se aakkosissakin h on ennen i:tä.

Ensimmäinen kokeilu meni suoraan roskiin. Toisessa kokeilussa pääsin tähän asti:


Tein koron ensin tämän ohjeen avulla ja annoin sen kovettua. En tosin käyttänyt hammastikkua enkä muovipulloa, vaan asetin pohjan kuivumaan tuorekelmusta tehdyn tuen avulla. Kun rupesin laittamaan loppupalasia paikoilleen, painasin kädellä hieman liian kovasti keskiosaa, joka murtui kahdesta kohti. Sokerimassa ei ehkä ole yksistään paras vaihtoehto suutarille, mutta kun minulla ei ollut tämän väristä pinkkiä muissa vaihtoehdoissa. Lisäksi huomasin, että pinkki sokerimassani ei enää riitä uuteen kenkään, joten irrottelin pohjaosan ja sitten oltiin tässä vaiheessa:


Luovutus oli lähellä, mutta tein uuden pohjan ja yritin epätoivoisesti siirtää jo osittain kovettunutta kärkiosaa sen päälle. Eihän siitä mikään siisti tule tällä tavoin, mutta lopputulos on sitten tässä:


Minun taidoille ja välineille tämä oli liiankin haastava, sillä kiinnittelin osat ihan pelkällä tuubissa olevalla sokerikuorrutteella. Jokin elintarvikeliima todennäköisesti helpottaisi kokoamista. Muu massa on siis sokerimassaa ja pohjallisen "napsuttelin" marsipaanityövälineellä. Saattaa olla, että tämän paikka jää tälle alustalle ihan vain juhlapöydän koristeeksi. Ei oikein haluta siirtää sitä mihinkääm, koska näyttää lohkeavan erittäin helposti. Enkä aio toista tehdä. Sen verran aikaa vievää homma on. Mutta toisaalta on hyvin rentouttavaa asetella solkeen nonparelleja yksi kerrallaan. Onpahan edes joku asia järjestyksessä!

Kaavat otin suoraan täältä. Tulostin kuvana ja piirtelin leivinpaperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti